?
09.01.2019

Perfecte afdichting en bescherming voor balkons van residentie Europan

Nieuwe ProBalcony systeem maakt strakke timing haalbaar

Het kustklimaat kent weinig genade met gebouwen. Voor Residentie Europan in De Panne drong een grondige onderhoudsbeurt zich op. Studiebureau ABG voerde het vooronderzoek uit en schreef daarna een waterdichtingssysteem op basis van PMMA voor ter hoogte van de balkons (balkonterrassen). Een kolfje naar de hand van Aannemingen Braet dat al jaren ervaring heeft met de Triflex PMMA-oplossing. Om de strakke timing in het (dit) project te halen werd ingezet op het nieuwe ProBalcony systeem.

PMMA-dichting voor mooie afwerking

Studiebureau ABG is gespecialiseerd in het ontwerpen en begeleiden van gevelrenovatieprojecten. Vooral aan de kust, waar residentiële gevels het sterkst worden blootgesteld aan de omstandigheden, hebben ze mooie referenties opgebouwd. Een van hun recente projecten betrof de gevelrenovatie van Residentie Europan in De Panne. Projectleider Kristof Bultynck: “De gevel was niet het enige dat moest aangepakt worden. De balkonplaten vertoonden een groene aanslag, vervuiling en krimpscheuren. Deze barstjes zijn gevoelig voor zouten, dus was er nood aan een waterdichtingssysteem. In ons lastenboek werd een PMMA-dichting voorgeschreven. Dat had enerzijds te maken met de oppervlakte en de strakke timing. In een periode van tweemaal vijf maanden moest er in totaal 2.200 m² balkonterrassen aangepakt worden, inclusief een specifieke detaillering. Anderzijds biedt het zeer veel afwerkingsmogelijkheden.”

Dankbaar product om mee te werken

Aannemingen Braet sleepte het contract in de wacht. Het bedrijf bestaat meer dan 125 jaar en heeft veel ervaring met renovatie van residentiële gebouwen aan de kust en het toepassen van vloersystemen waaronder PMMA-systemen. Zeker aan de kust waar het weer snel kan omslaan bieden dergelijke afdichtingen voordelen omdat ze snel uitharden en er snel kan doorgewerkt worden in de opbouw van de diverse lagen. Aannemingen Braet kiest daarvoor resoluut voor de kwaliteit van Triflex. Jurgen Langbeen: “Dit is een bijzonder dankbaar product om uit te voeren alsook op te leveren. Het biedt een heel mooie afwerking, die bouwheren wel weten te smaken. Dit is enkel mogelijk door het sterke partnerschap dat tussen onze beide bedrijven ontstaan is. Een perfecte uitvoering vereist immers vakkennis en voortdurend verbeteren waar nodig. Bij Triflex kunnen we rekenen op de nodige ondersteuning op de bouwplaats, maar ook door middel van de nodige bijscholingen en trainingssessies.”

Thumbnail
De terrassen vóór de renovatie.
1/3
project triflex balkons en galerijen
De terrassen tijdens de renovatie.
2/3
balkons en galerijen triflex
Klaar!
3/3

Grotere snelheid van uitvoering

In het verleden leverde Aannemingen Braet al zeer mooie resultaten af met het Triflex BTS-P afdichtingssysteem. Sinds kort is er een nieuwe variant beschikbaar: Triflex ProBalcony. “De manier van uitvoering en detaillering blijft hetzelfde, het verschil zit hem in de waterkering”, legt projectleider Langbeen uit. “Beide systemen hebben uiteraard hun voordelen maar hier was het ProBalcony systeem nodig wegens de grote hoeveelheid aan terrasoppervlakte in combinatie met de korte termijn. De snelheid van uitvoering ligt immers hoger dan met de traditionele PU-vloersystemen. Ook de technische voorwaarden waren aanwezig om er optimaal gebruik van te kunnen maken in dit project.” De eerste fase is intussen afgerond en het resultaat mag er wezen. De eigenaars toonden zich zeer tevreden.

Informatie

Wilt u meer weten? We geven u graag vrijblijvend advies. Aarzel niet om ons te contacteren op +32 14 75 25 50 of een e-mail te sturen naar info@triflex.be

Gerelateerd nieuws