Parkeerdek Ninia Shopping grondig gerenoveerd

Water krijgt geen kans meer
Meer weten?

Parkeerdek Ninia Shopping

Het Ninia Shopping Center te Ninove is gekend voor de gezellige sfeer. Zowel de buurtbewoner als de overtuigde shopper zijn er vaste klant. Het complex werd in 2002 opgeleverd en een paar jaar later ontstonden de eerste problemen: lekkages.
Locatie
Ninove
Oplevering
december 2014
Segment
Parkeren
Applicateur
Meekelenkamp Kunststof Techniek BV

Projectomschrijving

L3M architecten nam de grootschalige renovatie van het parkeerdek voor zijn rekening. Het parkeerdak werd destijds met betonnen tegels gelegd. De tegels klapperden vanwege een ongelijke ondergrond. Voor de mensen die er overheen reden vervelend, maar de winkeliers onder de parkeergarage hadden er pas echt last van. Het dak was namelijk lek en daardoor hadden de winkeliers last van tientallen lekkages. De situatie vroeg om een permanente oplossing. Het parkeerdek werd uiteindelijk tot op de draagvloer ontmanteld.

Tegels, isolatie, werkelijk alles werd er af gehaald. Toen kon opnieuw worden begonnen met de opbouw. Er werd een nieuwe waterdichtingslaag geplaatst, type Derbigum GC 5mm die volvlakkig werd gevlamlast, een XPS Floormate 700-isolatie, een drainagelaag van 15 mm en gewapend beton van 80 mm met de nodige uitzettings- en krimpvoegen.

Tot slot werd een coating van Triflex aangebracht als beschermlaag en duurzame antislip en werden alle voegen waterdicht ingewerkt met Triflex Cryl R230, speciaal ontwikkeld als flexibel afdichtingsmembraan voor voegen. Er werd in fases te werk gegaan. Iedere laag is telkens geïnspecteerd. Er werden kleine hoeveelheden beton tegelijk aangebracht, zodat er kon gecontroleerd worden of het niet te veel krimpt en dus gaat scheuren. De samenwerking met alle betrokken partijen verliep vlot. Het eindresultaat is geslaagd!

Gerelateerde referenties