Mols studiogebouw in ere hersteld

geïsoleerd en waterdicht
Meer weten?

Mols studiogebouw in ere hersteld

De Residentiewijk werd gebouwd in 1950, door het SCK-CEN en de VITO, voor de personeelsleden van beide instituten. Het complex, dat omgeven wordt door groen en water, bestaat uit diverse woontypes waaronder een opvallend studiogebouw dat rust op pijlers. Doorheen de jaren knaagde de tand des tijds aan de houten balustrades en de tegels die de galerijvloer bedekten. De eigenaars -nog steeds bovengenoemde instituten- staken in 2018 de koppen bij elkaar en begonnen met de plannen voor een grondige renovatie van de hele site.
Locatie
Mol
Oplevering
april 2022
Segment
Balkons en galerijen
Applicateur
Tectum Group

Projectomschrijving

Erkend Triflex applicateur Tectum Roofcomfort werd aangeduid om de galerijvloeren en terrassen van het studiogebouw op te smukken. In overleg met de betrokken partijen, werd en gekozen voor een combinatie van verschillende systemen. Zo werd en voor de galerijen geopteerd voor een basis van het geïsoleerde Triflex BIS systeem dat afgewerkt werd met een Triflex BTS-P systeem, ingestrooid met kwartszand. De opbouw van het BIS systeem onderscheidt zich van onze andere toepassingen door de aanwezigheid van een isolatielaag. De tweezijdige bitumineuze of aluminium gechaceerde PIR platen worden aangebracht op een bitumineuze dampremmende laag, waarna er een cementgebonden drukverdeelplaat overheen komt. De laag Triflex Cryl Primer die als laatste aan deze toepassing wordt toegevoegd, dient tevens als basis voor het aansluitende BTSP-systeem.

Op de primer wordt vervolgens de Waterdichting ProTerra en de gietlaag Triflex ProFloor RS aangebracht. Deze zelfnivellerende en hoog mechanisch belastbare slijtlaag wordt afgewerkt met een eindlaag die bestaat uit de Triflex Cryl Finish 205, nat ingestrooid met vuurgedroogd kwartszand. Tot slot nog een gepigmenteerde Cryl Finish 205 ter verhoging van de chemische en mechanische belastbaarheid en de galerijen zijn weer gloednieuw.

Aan de andere zijde van het gebouw werden het kleine terrasjes voorzien van een iets minder complex Triflex ProBalcony systeem. De bijzonderheid zit hem hier in het gebruik van de Triflex ProMesh. Dit geperforeerde Speciaalvlies maakt het geheel scheuroverbruggend. Bijkomende voordelen van dit
systeem, dat eveneens afgewerkt werd met een vuurgedroogd kwartszand, zijn de gegarandeerde waterdichtheid, de talloze afwerkingsmogelijkheden, de naadloze afwerking en de duurzaamheid.

De renovatie van het studiogebouw maakt deel uit van de eerste fase van de heropwaardering van de site. Wie een studio, appartement, studentenwoning, rijwoning of villa koopt in de residentiewijk krijgt niet alleen de prachtige omgeving cadeau, maar misschien ook een bekende kop als buur.

Het resultaat is een strak ogend geheel dat
niet alleen gegarandeerd waterdicht is, maar
dat ook op esthetisch vlak naadloos aansluit
bij de wensen van de opdrachtgever

1/2
2/2

Gerelateerde referenties