?
08.08.2019

Travaux & Rénovations en Triflex: een samenwerking die meer dan loont

“Wat we vooral waarderen aan onze samenwerking met Triflex, is de technische opvolging”, vertelt Jean-Marie Daumen, manager van Travaux & Rénovations. Dit multidisciplinaire bedrijf uit Herstal is gespecialiseerd in civieltechnische werken, betonreparatie en diverse afdichtingswerken. Daarnaast voert Travaux & Rénovations specifieke, moeilijkere werken uit, zoals het herstellen van bruggen en voetgangersbruggen.

proces triflex
De watertoren tijdens de renovatie
1/2
project triflex
De watertoren te Juprelle
2/2

Partner sinds 2014 

Het bedrijf met 23 werknemers is al sinds 2014 een partner van Triflex. Toen was de gevel van de brandweerkazerne in Luik aan vernieuwing toe. Tijdens de zoektocht naar een hyperefficiënte afdichtingsoplossing viel de keuze op de producten van Triflex en van die beslissing heeft de klant geen moment spijt gehad. “Na die opdracht gebruikten we de producten van Triflex steeds vaker.” Travaux & Rénovations was zo onder de indruk van de producten en technische ondersteuning van Triflex, dat het bedrijf ook een aantal werknemers naar de Triflex Academy in Herentals stuurde. Daar volgden ze een uitgebreide opleiding over de applicatietechnieken van de producten van Triflex.

Watertoren van Juprelle

In 2018 nam de SWDE (Société Wallonne des Eaux) het bedrijf in de arm om de watertoren van Juprelle te herstellen. De draagconstructie uit gewapend beton repareren was geen sinecure. Travaux & Rénovations moest rekening houden met de weersomstandigheden, de veiligheidseisen, de uitdagende praktische organisatie van de opdracht en vooral de hoogte: de watertoren van Juprelle is met zijn 50 meter de hoogste in de regio Luik en één van de hoogste in Wallonië. Bovendien was het te renoveren oppervlak koepelvormig. Het bedrijf moest het beton, de afdichting van het reservoir en het koepelvormige dak herstellen. 

“Dit was allesbehalve onze gemakkelijkste opdracht. Bovendien legde de SWDE ons op welk soort oplossingen we moesten installeren”, vertrouwt Jean-Marie ons toe. “Voor het moeilijkste deel, de herstelling van de afdichting van het koepeldak, slaagden we erin de klant te winnen voor de oplossingen van Triflex.” Intussen zijn de renovatiewerken aan de watertoren van Juprelle voorbij. Dankzij de gebruiksvriendelijke oplossingen van Triflex werd het oppervlak van 285 m² op een uiterst professionele manier behandeld. “Zelfs bij dit ambitieuze project konden we alles optimaal afdichten en was het resultaat perfect. Dat hebben we volledig te danken aan de kwaliteit van de producten van Triflex en onze eigen ervaring.”

De ondersteuning, het onderzoek en de technische opvolging zijn uitmuntend

Jean-Marie vindt de samenwerking met Triflex erg aangenaam. De kwaliteit van de oplossingen is uitstekend en ze zijn erg gebruiksvriendelijk. “De ondersteuning, het onderzoek en de technische opvolging zijn uitmuntend bij Triflex. Aan elk project gaat heel wat voorbereiding vooraf, wat het werk van de plaatsers veel gemakkelijker maakt. Dat is een enorm voordeel tegenover de concurrentie.”

Natuurlijk is de herstelling van de watertoren van Juprelle niet het enige project waarbij Travaux & Rénovations de producten van Triflex heeft gebruikt. Jean-Marie vermeldt ook de reparatie van het grote parkeerterrein van Le Bay Bonnet in Fléron (2018) en verscheidene projecten in de regio Namen-Luik. Wat Jean-Marie betreft, zijn de oplossingen van Triflex de beste op de markt voor de afdichting van gevels, terrassen, parkeerterreinen en lastige oppervlakken, zoals een koepelvormig dak of een erg steile oprijhelling.

Gebaseerd op een interview met Jean-Marie Daumen, manager van Travaux & Rénovations sprl

Informatie

Wilt u meer weten? We geven u graag vrijblijvend advies. Aarzel niet om ons te contacteren op +32 14 75 25 50 of een e-mail te sturen naar info@triflex.be

Gerelateerd nieuws